Clădirea de birouri Vox Technology Park din Timișoara a fost recompensată cu cea mai înaltă
distincție a Uniunii Arhitecților din România în cadrul Bienalei Naționale de Arhitectură ediția 2018, fiind câștigătoarea secțiunii Arhitectura Construcțiilor Publice.

Vox Technology Park a devenit astfel primul proiect imobiliar de mari dimensiuni care primește cea mai înaltă distincție din partea Uniunii Arhitecților din România în cadrul evenimentului care se organizează din 1994 la fiecare doi ani. În cadrul secțiunii au fost nominalizate proiectele de birouri The Office din Cluj – Napoca, Aviatorilor 8 și BNT, ambele din București.

Galerie
1/2

Clădirea de birouri VOX Technology Park este amplasată pe Calea Torontalului, o arteră majoră de trafic din nordul oraşului Timişoara. Amplasamentul face parte dintr-o zonă preponderent neconstruită aflată în momentul de față la debutul unui proces de edificare.

Fiind prima clădire cu astfel de dimensiuni care se poziționează în acest amplu spațiu neconstruit, principalul obiectiv urmărit in dezvoltarea proiectului a fost acela de a crea o clădire cu o identitate urbană puternică, un landmark.

Conformația extrem de alungită a parcelei de construcție alături de dorința beneficiarului de a valorifica cât mai mult terenul disponibil a generat necesitatea de a construi un singur volum pe toată suprafata construibilă și pe toată înălțimea reglementată urbanistic pentru acest amplasament. Conținătorul maxim rezultat a fost îmbrăcat într-o coajă transparentă de sticlă. În ciuda acestui înveliș transparent, eteric, volumul exprima în continuare masivitate, dar nu fără o anumită poezie. Prin estetica fațadelor nu am încercat să anulăm această masivitate, ci doar să o îmblânzim, folosind-o drept suport pentru traforul alb, elegant, ritmat care unifică întreaga compoziție volumetrică. Dimensiunea mare a clădirii este echilibrată de textura diafană a fațadelor.

Clădirea are destinația de clădire de birouri și funcțiuni conexe. În subsolul clădirii este amplasat un parcaj auto, la parter se găsesc spații comerciale și lobby-uri de acces pentru zona de birouri, iar pe etajele superioare sunt poziționate spațiile pentru birouri. La etajul 7 al volumului mai mic de inălțime se află amplasată o zonă food-court, săli de conferință și o terasă verde amenajată, accesibilă tuturor utilizatorilor clădirii.

Conformația clădirii, cu cele două tipuri de niveluri curente, respectiv 1100 mp suprafață construită desfașurată (etajele 8-10) și 3500 mp suprafață construită desfășurată (etajele 1-6), asigură un grad ridicat de flexibilitate funcțională, fiind adecvată pentru un spectru larg de potențiali utilizatori, de la afaceri mici până la corporații cu nevoi extinse de spațiu și dotări funcționale. Fiecare nivel este gândit astfel încât să permită ocupare de tip multitenant.

Pe cei aproximativ 3000 de mp de suprafață de perete a caselor de scară a luat naștere un proiect inedit de artă urbană intitulat “VOX Grafitti Wall Mural”. Fiecare dintre cei patru artiști invitați să creeze în cadrul proiectului a transpus în manieră proprie o poveste unică prin care granițele definite de pereții de beton aparent au fost anulate, utilizatorii având oportunitatea de a trăi experiența unei galerii de artă experimentală plină de viață și culoare într-un spațiu atipic, văzut în mod obișnuit ca un spațiu secundar, lipsit de importanță.

Clădirea este certificată Breeam primind în faza de proiectare calificativul Excellent, cu cel mai mare punctaj obținut până acum în România.

Vox Property Group colaborează în continuare cu Studio Arca, studioul de arhitectură care a adus premiul Vox Technology Park, în realizarea noului proiect rezidențial – Vox Vertical Village.

Vox Technology Park este unul dintre cele mai moderne și eficiente proiecte de birouri din țară, obținând pre-certificarea sustenabilă BREEAM cu calificativul ”Excellent” și un punctaj de 85,59%, cel mai mare acordat vreodată unui proiect imobiliar din România.

Ne bucurăm foarte mult că ești interesat de proiectul nostru și abia așteptăm să fii parte din prima comunitate verticală din România.
Te vom contacta în curând pentru a îți oferi mai multe detalii legat de Vox Vertical Village.